KHARÓN

Thanatológiai Szemle

elektronikus folyóirat

Tartalom

XVIII. évfolyam

2014/4

Könyvajánló


 SINGER MAGDOLNA
SINGER MAGDOLNA

újságíró, mentálhigiénikus, gyásztanácsadó

magdolna@singer.hu

SINGER MAGDOLNA

Mindhalálig

Kiadó: Libri Könyvkiadó, Budapest, 2014.
http://www.libri-kiado.hu/konyveink/konyv/541/Mindhalalig
Ár: 2792,- Ft

Singer Magdolna - Mindhalálig című könyvének fedlapja

A szerző ajánlása: Szeretettel ajánlom figyelmedbe most megjelent regényemet, amelybe igyekeztem belesűríteni a hospice önkéntesként szerzett tapasztalataimat, az elmenők tanításait, ugyanakkor reményeim szerint olvasmányos, szórakoztató regény formájában, amelyben másik fő vonulatként egy házaspár válsága és fejlődéstörténete is kibontakozik.

Szeretném, ha sok családba eljutna ez a könyv, ezért is ajánlom a figyelmedbe.

Egy hospice-os írta: Egyértelmű, hogy nagyon sokat segíthet az életvég felfogásán, a hospice ellátás valódi tartalmán, és óriási segítség a beteg hozzátartozót ápoló családtagok számára is.

Istvánnak látszólag megvan mindene: sikeres vállalkozás, gondoskodó feleség, gyönyörű gyerek. De valahogy mégsem elégedett az életével, valami veszettül hiányzik belőle.

Egy nap tudomást szerez róla, hogy önkéntes segítőket keresnek egy közeli hospice intézménybe, és úgy érzi, a sors neki szánta ezt a lehetőséget.

Megismeri a férfit, aki humor mögé rejti rettegését, míg végre sikerül kimutatnia az érzéseit. Az idős asszonyt, aki utolsó napjaira elfogadja önmagát, hibáival együtt. Vagy a fiatalembert, aki erőszakos szeretetével megkeseríti édesanyja életét, de végül megtanulja, mit jelent önzetlenül gondoskodni.

Miközben olyanok történeteit hallgatja, akik számára talán ő az utolsó esély a megbékélésre, feltárulnak saját életének buktatói is: megoldatlan családi konfliktusok, eltitkolt fájdalmak.

Ahogy egyre több időt tölt a haldoklókkal, úgy lesz egyre szorosabb a kapcsolata az élőkkel. Egyetlen ember nem képes megbocsátani a közös életükben történt változást: a felesége.

Van még számukra közös jövő? Helyre lehet hozni, amit elrontottak?

Az írónő kiváló pszichológiai és stílusérzékkel rajzolja meg a drámai és érzelmi feszültségekkel teli történetben az élet és halál határmezsgyéjén járó, halandó emberek történetét, egyetemes kérdéseket téve mérlegre és bizonyosságainkat megingatva.